4-7-8 nefes tekniği nedir, işe yarıyor mu? Anksiyete için sakinleştirici nefes egzersizleri!

Dünyaya geldiğimiz ilk andan itibaren almaya başladığımız nefesi, başlarda doğamız gereği doğru bir şekilde alıp verirken zaman içerisinde duygu değişimlerimizin de etkisiyle nefes alınan bölgeyi değiştirip yanlış nefes almaya başlıyoruz. Bu bahsettiğimiz şey sadece solunum yoluyla ilgili gibi dursa da yaşam kalitesini oldukça derinden etkiliyor.

Sinir ve stresin dışında çeşitli hastalıklara da zemin hazırlayabilen yanlış nefes alış şeklini düzeltmek ve günlük nefes egzersizleri yapmak gerekiyor. İşte bu haberimizde sizler için detaylıca nefes egzersizlerine ve nefes tekniklerine yer verdik, öğrenmek için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz!

DOĞRU NEFES ALIP VERME NASIL OLUR?

En doğru nefes alıp verme şekli, solunum esnasında diyaframı kullanmaktan geçer. Diyafram nefesi almaya alışıldığında derin nefes alamama sorunundan kurtularak kendimizi daha rahat hissetmiş olacağız.



Diyafram nefesi alıp verirken karındaki boşluğun genişlediğini hissedilir. Kaburga hem ön ve arkaya hem de yanlara doğru genişler. Bu sayede akciğer, kapasitesinin tamamını kullanır. Vücudumuz için gerekli oksijeni alarak besinlerin kullanılabilir enerjiye daha kolay şekilde dönüştürülmesini sağlarız.

DOĞRU NEFES ALMA TEKNİKLERİ



4-7-8 Nefes Egzersizi

Gün içerisinde sık sık kaygı, korku, endişe gibi duygularla baş etmemiz gerekiyor. Böyle anlarda rahatlamak için çeşitli nefes alış veriş teknikleri imdadınıza yetişebilir. Bunlardan biri de 4-7-8 egzersiz tekniği. Bu egzersizi uygularken, içinizden 4'e kadar sayın ve burnunuzdan nefes alın.

Sonra aldığınız nefesinizi tutun, 7'ye kadar sayın ve 8'e kadar sayarken ağzınızdan yavaş yavaş nefesinizi verin. Bunu 7 set halinde yaptığınızda rahatladığınızı ve endişelerinizin azaldığını gözler görülür bir şekilde fark edeceksiniz.

DOĞRU NEFES ALIP VERMENİN FAYDALARI